ILMANVAIHTO TALVIKAUDELLA 2. maaliskuuta 2018

KORVAUSILMAVENTTIILIT ON PIDETTÄVÄ AUKI


Talviaikaan saattaa huoneistossa tuntua hieman viileämmältä silloin kun ulkolämpötila laskee kovimmille pakkaslukemille.

Pitää kuitenkin muistaa, ettei korvausilmaventtiileitä saa pistää kiinni tai tukkia millään tavalla talvikaudellakaan.

Näin toimimalla pystytään varmistamaan huoneiston hyvä ilmanvaihto ja raitis korvausilma tulee huoneeseen oikeasta paikasta eikä rakenteiden läpi. Tällöin myös sisäilma pysyy laadukkaana ja vältytään monilta muilta murheilta.

Asukkaan pitää huolehtia poistoilmaventtiileiden puhtaudesta pyyhkimällä venttiililautasten raot puhtaaksi säännöllisin väliajoin. Tällä tavalla toimimalla voidaan varmistaa, että huoneiston ilmanvaihto toimii säädetyllä tavalla.

Nyrkkisääntönä voidaan todeta että venttiili toimii riittävästi kun paperiarkki pysyy itsestään poistoilmaventtiilissä kiinni.

Ikkunat joissa ei ole korvausilmaventtiiliä valmiina, pitää sisäikkunan yläreunasta jättää tiiviste pois n. 20-30cm matkalta. Jos ulkoikkunassa on tiiviste, pitää myös sen alareunasta jättää tiivistämättä n. 30cm matka.

Jos huoneiston ilmanvaihto toimii puutteellisesti, eikä huoneistossa ole laadukas sisäilma, pitää asukkaan olla yhteydessä huoltoyhtiöön.